Persbericht Rosendael '74

Geschreven: woensdag 22 november 2017

Rosendael ’74 heeft de kieslijst vastgesteld

Rozendaal - Rosendael ’74 heeft dinsdag 21 november jl haar kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

De kieslijst kent voornamelijk bekende gezichten uit de Rozendaalse politiek. De lijsttrekker is, net als tijdens de vorige verkiezingen, de huidige fractievoorzitter Marieke Albricht. Zij is tevens verkozen tot beoogd wethouder indien R’74 weer deelneemt aan een coalitie. Marieke Albricht: “In de afgelopen 8 jaar heb ik met veel plezier zitting genomen in de gemeenteraad, waarvan de laatste 5 jaar als fractievoorzitter. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan, zet ik graag in een volgende periode in als wethouder. Het is fijn dat de rest van de fractie van R’74 vrijwel ongewijzigd blijft en dat George van Gorkum na 4 jaar wethouderschap nu voor R’74 in de gemeenteraad zitting wil nemen. We zijn heel blij met het nieuwe fractielid Kyra Jurriëns. Zij zal als commissielid samen met Corine ter Brugge de portefeuille Sociale zaken vertegenwoordigen. Ook Gert-Jan Willemse, Ronald de Jonge en Hein Hoek blijven beschikbaar voor R’74”.

Op nummer 2 staat Corine ter Brugge. Zij is nu nog commissielid in het sociale domein maar hoopt na de verkiezingen een plek in de gemeenteraad in te kunnen nemen. Indien Marieke Albricht inderdaad wethouder wordt, zal Corine ter Brugge het fractievoorzitterschap op zich nemen.

Op nummer drie staat George van Gorkum. Hij is momenteel wethouder voor R’74 maar hij heeft aangegeven het na de verkiezingen iets rustiger aan te willen doen. Hij zal terugkeren als gemeenteraadslid. Nummer vier, vijf en zes zijn respectievelijk Gert-Jan Willemse, Ronald de Jonge en Hein Hoek. Deze drie heren zijn nu ook al raads- of commissielid met de nodige ervaring.

De enige nieuwkomer op de lijst is Kyra Jurriëns, zij staat op nummer 7. Kyra is onlangs komen wonen in de nieuwbouwwijk De Del. Nummers 8, 9 en 10 zijn bestuursleden en tevens oud raadsleden of wethouder namens Rosendael ’74, die R’74 nog steeds een warm hart toedragen en zeer betrokken zijn.

De kieslijst van Rosendael ’74 is als volgt:

  1. Marieke Albricht-Brinkman
  2. Corine ter Brugge
  3. George van Gorkum
  4. Gert-Jan Willemse
  5. Ronald de Jonge
  6. Hein Hoek
  7. Kyra Jurriëns
  8. Arno Adema
  9. Ingrid Alberda van Ekenstein
  10. Martin Tuit