Oproep Mats en Pepijn

Tijdens de raadsvergadering van 10 september jl. maakten we kennis met twee leerlingen van de Dorpsschool. Mats en Pepijn hebben ten overstaan van iedereen ingesproken.
Hoe stoer en dapper was dat! In een ontroerende oproep richtten zij zich tot boze buurtbewoners van de nieuwe Dorpsschool.

‘Lieve buren, wij horen jullie, wij zien jullie, maar jullie willen ons niet.
Niet hier, niet in jullie achtertuin.
Wij doen ons best, niet te luid, niet in het zicht.
Niet te veel spelen, niet te veel kind zijn, het is alleen zo moeilijk!
Willen jullie het ons dan leren, jullie grote mensen?
Jullie grote mensen weten toch hoe het moet?
Hoe kunnen we beter worden in het ‘zijn’?
Hoe jullie willen dat we zijn, zodat jullie weer blij zijn en wij weer kunnen spelen, want wij zijn hier elke dag ….’
Lieve groet van jullie achterbuurkinderen

De kinderen van de Dorpsschool mogen op dit moment maar op een deel van het plein komen, maar juist niet op het deel dat uitnodigt om te spelen O, wee als ze per ongeluk op een ‘verboden’ deel van het terrein komen. De moeder van Mats vertelde hoe kinderen te maken krijgen met boze buurtbewoners die zich dan op een ‘zeer onaangename manier’ uiten. Kinderen zijn onder de indruk hoe ze benaderd worden.

Rosendael ’74 vindt dit absoluut onacceptabel gedrag, dit willen en kunnen we niet tolereren. We roepen B&W op om deze boze buurtbewoners nu de wacht aan te zeggen! Wij vinden dat schoolkinderen vrij moeten kunnen spelen rondom de hele school.
De jongens willen lekker spelen, maar op een stenen schoolplein lukt dat niet zo goed. Mats wil graag gras! De moeder van Mats deed ook een vurige oproep aan de politiek om te zorgen voor meer groen op en rondom het speelplein. Rosendael ’74 pakt de handschoen op.

12 september 2019
Spring naar toolbar