Thema-avond van Rosendael ’74 over klimaatverandering

Op 2 oktober organiseerde Rosendael ’74 een thema-avond over de klimaatverandering en de energietransitie. Na 28 jaar het weer  gepresenteerd te hebben en daarmee ook vele ‘weerrecords’ aangekondigd te hebben, vond Margot Ribberink het tijd om daadwerkelijk in actie te komen tegen klimaatverandering. Ze verdiepte zich in het onderwerp, kan daar inmiddels heel veel over vertellen en besloot ook haar eigen leefstijl aan te passen. Haar inspirerende en hoopvolle verhaal zette ons aan om zelf ook stappen te zetten. Gert-Jan Willemse van onze partij ging in op de energietransitie. Hij nam ons mee van het Parijsakkoord naar het nationaal klimaatakkoord naar de Regionale Energiestrategie Arnhem-Nijmegen naar de Rozendaalse energietransitie. Gert-Jan had een eerlijk en kritisch verhaal. Er moet nog veel gebeuren… We kijken terug op een drukbezochte avond waar u informatie en hopelijk ook inspiratie heeft gekregen over het onderwerp. We beseffen ook – als het gaat om de energietransitie – dat de daadwerkelijke concretiseringsslag grotendeels nog gemaakt moet worden. Mochten zich belangrijke ontwikkelingen voordoen die voor u als inwoner van Rozendaal interessant zijn, dan zullen wij dat hier op onze website of via andere kanalen zeker aan u kenbaar maken. Als terugkoppeling op de avond hierbij het volgende:

    1. Tips van Margot Ribberink. Handige websites en boeken die Margot aanraadt.
    2. Foto’s van onze goede voornemens. Het initiatief ‘too good to go’ kwam aan bod. Het is gericht op het tegengaan van voedselverspilling. Zie: TooGoodToGo 
    3. De presentatie van Gert-Jan Willemse over de energietransitie met daarin de link naar het getoonde filmpje.

    Tijdens de avond kwam het Energieloket Midden-Gelderland ter sprake. Kijk eens op:  Energieloket Hier kunt u terecht met vragen over energiemaatregelen. Ook staan hier voorbeelden uit de regio.

  • De gemeenteraad heeft begin juli 2019 de ‘uitvoeringsagenda Rozendaal energieneutraal 2050′ en de daarbij behorende uitvoeringskalender vastgesteld.Mocht u zelf mee willen denken over actuele onderwerpen die in Rozendaal spelen of daar zelfs over willen meebeslissen, laat het ons dan weten. Als partij zijn we altijd op zoek naar Rozendalers die onze partij willen versterken.

Alle documenten van deze lezing zijn te vinden op deze download pagina.

1 november 2019
Spring naar toolbar