Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen Rozendaal 2014

Marieke Albricht-Brinkman

Geschreven: woensdag 22 januari 2014
Marieke-Albricht-Brinkman

Marieke Albricht-Brinkman is sinds 2010 raadslid voor R’74. Sinds mei 2013 is zij tevens fractievoorzitter. Marieke is geboren en getogen in Velp en woont sinds 2008 met haar echtgenoot en tweeling in Rozendaal. Zij adviseert ondernemers bij fusies & overnames. “Rozendaal is een prachtig dorp. Het leuke van de gemeenteraad vind ik dat je met betrokken Rozendalers bouwt aan de toekomst. Het is belangrijk om veel aandacht te hebben voor de (verkeers)veiligheid en het groene karakter van onze gemeente. Een nieuwe, moderne school past daar zeker bij! Gelukkig is na jaren van onzekerheid eindelijk een knoop doorgehakt, de school komt op de Bremlaan! R’74 bestaat uit een groep positieve, enthousiaste, mensen met een zakelijke achtergrond. Wij zijn pragmatisch en besluitvaardig met veel plannen voor de komende jaren”.

Gert-Jan Willemse

Geschreven: woensdag 22 januari 2014
Gert-Jan-Willemse

Gert-Jan Willemse woont met zijn gezin sinds 2006 in ons prachtige kasteeldorp. Na het comité Bouw de Gymzaal en 4 jaar lid te zijn geweest van de medezeggenschapsraad op de Dorpsschool is hij afgelopen september toegetreden tot de Raad. Zijn portefeuille is daar Algemene Zaken en Financiën. “R'74 is mijn partij omdat we zakelijk en behoudend zijn en tevens begaan zijn met de wereld en mensen om ons heen. Het team van R’74 geeft mij energie; het wordt gevormd door mensen van diverse achtergronden en met vele talenten. Als tweevoudig inbraakslachtoffer neem ik het thema veiligheid zeer serieus. De schoollocatie keuze voor de Bremlaan vind ik heel goed; centraal gelegen op een ruim perceel. Een mooie moderne school met gymzaal is wat ons dorp leefbaar en aantrekkelijk houdt voor de komende generaties”.

Martinique Visser

Geschreven: woensdag 22 januari 2014
Martinique-Visser

Martinique Visser is achter de schermen al enige tijd zeer betrokken bij Rosendael ’74. Sinds afgelopen juni is zij als commissielid toegetreden in de commissie Welzijn, Sociale zaken, onderwijs, cultuur, recreatie en sport. Ze is in 2008 van Velp naar Rozendaal verhuisd, is getrouwd en heeft twee dochters. Martinique werkt fulltime als HR consultant voor een re-integratiebedrijf in Nieuwegein en heeft daarnaast al meer dan 10 jaar een zangpraktijk in Velp. “Voor mij is het Sociaal Domein het meest interessante onderdeel van de lokale politiek. Aankomende jaren zullen er veel veranderingen op ons afkomen. Veranderingen die met name de meest kwetsbaren uit onze gemeente zullen treffen. Ik wil me inzetten om deze toch forse bezuinigingen op gemeentelijk niveau zo te stroomlijnen dat onze dorpsgenoten hier zo min mogelijk last van hebben en bij elke aanpassing zo goed mogelijk begeleid zullen worden.”

Sandra van der Aa-Van de Wetering

Geschreven: woensdag 22 januari 2014
Sandra-van-der-Aa-van-der-Wetering

Sandra van der Aa-Van de Wetering is sinds 2010 commissielid voor R’74. Zij woont met haar man en 2 kinderen sinds 2006 in Rozendaal en sinds kort is zij mede-eigenaar van Franke Makelaars. Mede door haar beroep is er een grote mate van betrokkenheid bij het welzijn van de burgers van en de leefbaarheid in Rozendaal. Daarom heeft zij destijds de keuze gemaakt om ook op politiek vlak actief te willen zijn. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat politiek zo leuk kon zijn. Het is niet alleen leerzaam, maar het geeft je ook een goed gevoel dat je, door de inzet van het gehele team van R'74, mooie doelen kunt bereiken."

George van Gorkum

Geschreven: woensdag 22 januari 2014
George-van-Gorkum

George van Gorkum heeft zich recent bij R ’74 aangesloten en hoopt na de verkiezingen een rol in de Rozendaalse politiek te kunnen gaan vervullen. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en woont sinds februari 2000 op de Kapellenberg.
Sinds 2009 is hij gepensioneerd beroepsmilitair en tot 2012 was hij nog als financial controller werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Door zijn werkzaamheden daar is hij vertrouwd met regelgeving en uitvoering inzake overheidsfinanciën. "Nu ik meer vrije tijd heb, hoop ik als inwoner van Rozendaal wat te kunnen betekenen voor ons dorp. Door lidmaatschap van en actief zijn binnen een politieke partij, hoop ik daar vorm aan te kunnen geven. Het thema veiligheid en zelfstandigheid van Rozendaal staan ook bij mij hoog in het vaandel.”

Fernand Wieberdink

Geschreven: woensdag 22 januari 2014
Fernand-Wieberink

Fernand Wieberdink is onlangs toegetreden tot de Commissie Algemene zaken en Financiën. Hij woont sinds 2002 met zijn gezin op de Kapellenberg die hij als lid van het lokale Wijkcomité hoopt te blijven bereiken. De eerste ervaring met het openbaar bestuur heeft hij opgedaan door zijn functie als secretaris van de Stichting Duurzame A12. “Ik wil me de komende jaren graag inzetten om de bestuurlijke kwaliteit van Rozendaal te behouden en daarmee onze zelfstandigheid. Ik zie de Raad en Commissie vooral als een werkplaats waar Rozendalers kunnen bouwen aan hun eigen dorp. Dat vraagt wel om betrokkenheid en inbreng van de burgers op het moment dat er wat te bespreken valt, maar ook om Raadsleden die in heldere taal kunnen uitleggen wat er op het spel staat. Ik wil graag meedoen aan het openbare debat maar ben allergisch voor onnodige polarisatie die ons prachtige dorp niet verder zal helpen.”

Ronald de Jonge

Geschreven: woensdag 22 januari 2014
Ronald-de-Jonge

Ronald de Jonge is mede-eigenaar van een accountantskantoor in Arnhem en Ellecom en heeft zich bij R’74 aangesloten omdat hij graag zijn steentje wil bijdragen aan de ontwikkelingen binnen deze prachtige groene gemeente waar hij al vanaf het jaar 2000 met veel plezier woont. "Ik hoop na de verkiezingen als commissielid voor de gemeente Rozendaal aan de slag te kunnen. Ik heb een bovenmatige interesse in sport, financiën en de overige ontwikkelingen binnen Rozendaal dus ik zou voor de commissie Algemene Zaken & Financiën zeker een versterking zijn.

Ingrid Alberda van Ekenstein-Dijkstra

Geschreven: woensdag 22 januari 2014
Ingrid-Alberda-van-Ekenstein-Dijkstra

Ingrid Alberda van Ekenstein-Dijkstra heeft reeds 8 jaar in de gemeenteraad gezeten waarvan 4 jaar als fractievoorzitter. Daarna is zij toegetreden tot het bestuur.
"Als betrokken inwoner van Rozendaal en als bestuurslid van R'74 volg ik nog altijd met veel interesse de gemeentelijke politiek.
Ik ben erg blij dat een jongere generatie nu zo enthousiast binnen R '74 het voortouw neemt en wil ze gaarne blijven ondersteunen."

Martin Tuit

Geschreven: woensdag 22 januari 2014
Martin-Tuit

Martin Tuit is nu in zijn tweede periode als raadslid en heeft besloten dat hij het stokje nu graag overdraagt aan de volgende politieke generatie. Omdat hij graag betrokken blijft bij de gemeentelijk politiek en Rosendael ’74 in het bijzonder, zal hij toetreden tot het bestuur van onze partij.

Arno Adema

Geschreven: woensdag 22 januari 2014
Arno-Adema

Arno Adema is ook in zijn tweede termijn, als wethouder. Arno heeft veel voor de gemeente Rozendaal en voor R’74 betekend. Hij heeft aangegeven dat hij na 8 jaar wethouderschap gaat genieten van zijn pensionering, en terecht! Er komt waarschijnlijk wel een plekje vrij in het bestuur van onze partij, dus gelukkig zijn we hem nog niet kwijt!