Login

Algemene beschouwingen 2018

[featured_image]
Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 9
  • Bestandsgrootte 0.00 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 31 juli 2019
  • Laatst geüpdatet 11 juli 2021

Algemene beschouwingen 2018

Inleiding

Dit zijn de eerste algemene beschouwingen sinds het aantreden van de nieuwe raad en college in april jl.
Het was in meerdere opzichten een bijzondere zomer. Met succes hebben we onze zelfstandigheid verdedigd, zijn vervolgens het burgemeesters traject ingegaan en inmiddels heeft de raad mevrouw Ester Weststeijn voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zullen eind januari 2019 op feestelijke wijze afscheid nemen van onze huidige burgemeester en zullen vervolgens in februari mevrouw Weststeijn van harte welkom heten.
Wij danken alle ambtenaren, de burgemeester en de wethouders voor hun inzet gedurende het afgelopen jaar. We zijn op weg om een moderne beheergemeente 2.0 te worden, daar wordt veel werk voor verzet door alle partijen en Rosendael ’74 wil haar waardering daarvoor nadrukkelijk uitspreken.
Het was ook een lange, warme en bijzonder droge zomer. Zijn dit effecten van de klimaatverandering? Hoe dan ook, het wordt duidelijk dat we voorbereid moeten zijn op natte, maar wellicht ook op langdurige, zeer droge periodes.
Daarom is het goed om te horen dat de gemeente zich dat ook realiseert, en bijvoorbeeld in 2019 een klimaatstresstest light uit zal voeren om te bepalen of onze riolering en watersystemen niet alleen voldoende bestendig zijn tegen overstroming en wateroverlast, maar ook tegen hitte en droogte! Enkele jaren geleden spraken we nog niet over een klimaatstresstest voor rioleringen, het klinkt niet als een fancy onderwerp, maar toch is het belangrijk.

11 juli 2021
Design CroonWebdesign © CroonWebdesign. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel

Spring naar toolbar