Login

Geen Parijs-Roubaix door de straten van Rozendaal’

ROZENDAAL – Het onderzoek naar oplossingen voor de populaire wieler- en motorroute in de 30km-zone langs Kasteel Rosendael is volgens wethouder Marieke Albricht bijna klaar. Dat liet zij deze week aan de nieuwsgierige gemeenteraad weten. 

Door Quirijn Visscher 05-11-20, 11:52 Laatste update: 11:53

Oppositiepartij Belangen Gemeenschap Rozendaal leek het een goed idee om de Kerklaan met kasseien te plaveien, net zoals populaire wielerroutes in Vlaanderen. Albricht  pareerde dat. ,,We hebben dat al onderzocht. Kasseien worden glad. Dat is onveilig. Ook kun je herrie verwachten voor aanwonenden.”

De verkeerswethouder kreeg bijval van Rosendael’74. ,,We moeten hier geen Parijs-Roubaix willen”, zei raadslid George van Gorkum. ,,We hebben bovendien vier jaar geleden nog geïnvesteerd in het nieuwe asfalt van de Kerklaan.”

Minder aantrekkelijk als racebaan

Albricht wil de kasseien echter niet meteen helemaal afschrijven. Ze lichtte een tipje van de sluier op. Mogelijk worden ze toch in kleine stukken van de Kerklaan toegepast.

De gemeente overweegt om in deze straat onderaan de Emmapiramide optische wegversmallingen aan te brengen. Het gaat om kleine uitsparingen in het asfalt met bijvoorbeeld kasseien of klinkers. Zo zou de Kerklaan er minder strak uitzien en minder aantrekkelijk worden als racebaan voor recreanten.

Raad trekt 12.500 euro uit

Na overleg hierover met de politie, aanwonenden en wielervereniging RETO nemen burgemeester en wethouders spoedig een besluit. De raad besloot op voorhand 12.500 euro uit de algemene reserve te halen voor dit project, of het nou is met of zonder kasseien.

Op de Kerklaan zijn in het verleden diverse ongelukken gebeurd, waarvan één met dodelijke afloop. Vaak zijn daarbij wielrenners of motorrijders betrokken, die met veel snelheid vanaf de Emmapiramide het dorp komen binnenrijden.

19 mei 2021
Design CroonWebdesign © CroonWebdesign. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel

Spring naar toolbar